Akkoord over ontsluiting kolenhaven

De gemeentebesturen van Lummen en Heusden-Zolder hebben een akkoord bereikt over de ontsluiting van de kolenhaven. Ze vragen een nieuwe brug tussen de kolenhaven en de E314. Op die manier zullen de woonkernen weinig last hebben van het verkeer.

De gemeentebesturen hebben daarover samengezeten met ook de vertegenwoordigers van de ondernemers erbij. Ze zijn overeengekomen dat de ontsluiting van de kolenhaven anders moet verlopen dan nu in de plannen van Vlaanderen staat.

Tot nu toe was uitgegaan van een ontsluitingsweg via Viversel, zodat de buurtbewoners daar veel verkeer zouden krijgen. Met het plan van de brug zal geen enkele woonkern last krijgen van extra verkeersdrukte, zegt de Lummense schepen Lars van Rode. "De extra brug in de buurt van de E314 kan ervoor zorgen dat de woonkernen van Viversel en Genebos gevrijwaard worden."

De gemeenten gaan hun voorstel nu aan de Vlaamse regering bezorgen en dan is het afwachten wat die samen met de Vlaamse Waterweg met het dossier zal doen.

Meest gelezen