Videospeler inladen...

"Alice Cooper in de Brielpoort: geweldige show, prachtige guillotine"

Vanavond heeft de Amerikaanse shockrocker Alice Cooper, bijna 70, opgetreden in de Brielpoort in Deinze: een grote naam van vroeger in wat eens het mekka van de rock en alternatieve muziek in Vlaanderen was. 

In de jaren 80 en 90 was de Brielpoort in Deinze een begrip in Vlaanderen. Groepen als U2, Simple Minds, Pixies, Ramones, Blur en Nick Cave and the Bad Seeds traden er op. Eind jaren 90 ging het bergaf, maar de zaal is ondertussen vernieuwd en klaar voor een tweede leven. 

Met een artiest als Alice Cooper wil de Brielpoort aanknopen met de hoogdagen van weleer. De extravagante rocker had in de jaren 70 hits met nummers als "School's out", "Elected!" en "No more mr. Nice Guy". 

"Alice Cooper is altijd speciaal", klinkt het bij een enthousiast fan in Deinze. "Geweldige show, prachtige guillotine. Daarvoor alleen al moeten de mensen komen."

Meest gelezen