Automaten in Verenigd Koninkrijk moeten daklozen in basisbehoeften voorzien 

In het Verenigd Koninkrijk gaat de liefdadigheidsinstelling Action Hunger automaten installeren om daklozen in hun basisbehoeften te voorzien. De eerste zal geplaatst worden in Nottingham, dat zegt initiatiefnemer van Action Hunger Huzaifah Khaled. 

De liefdadigheidsorganisatie Action Hunger gaat in het Verenigd Koninkrijk automaten lanceren voor daklozen om ze op deze manier in hun basisbehoeften te voorzien, initiatiefnemer is Huzaifah Khaled.

Khaled zag dat het aantal daklozen toenam en was erg aangedaan. Hij zocht naar een manier waarop ze aan eten en kleding zouden geraken, ook als de opvangtehuizen gesloten zijn. Zo kwam hij op het idee om een automaat voor daklozen te lanceren.

Ganse dag toegankelijk en gratis

De machine biedt basisbenodigdheden aan zoals water, fruit, sandwiches, sokken, toiletartikelen en boeken. De automaat is de ganse dag toegankelijk en alles is gratis. De eerste machine wordt in december geïnstalleerd in de stad Nottingham, de geboortestad van Khaled.

Action Hunger gaat een andere liefdadigheidsorganisatie, The Friary, voorzien van traceerbare kaarten. Iedereen die dakloos is, kan een kaart krijgen bij The Friary en maximaal drie items per dag uit de automaat halen. Action Hunger hoopt volgend jaar uit te breiden naar andere steden in Europa en de Verenigde Staten.

Meest gelezen