Radio 1

Belpop 100 is opvolger van 100 op 1 op Radio 1

Radio 1 heeft een nieuwe lijst: de Belpop 100, de opvolger van de 100 op 1. Dat heeft presentatrice Ayco Duyster bekendgemaakt in "De ochtend". 

"Sinds 2 jaar hebben we ook de Lage Landenlijst met Nederlandstalige muziek, daar zit ook heel veel kleinkunst in", legt Duyster uit. "Het is niet helemaal een nieuwe lijst, maar vooral een nieuwe naam. We willen in deze lijst focussen op de Belgische pop- en rockgeschiedenis. Er zijn heel veel groepen en nummers waar je uit kan kiezen. Ik denk bijvoorbeeld spontaan aan dEUS, Stromae, Admiral Freebee, Triggerfinger, Daan, The Scabs,... Je kan er heel veel bedenken, uit de jaren 90, 80, 70, maar toch misschien net die dingen die niet in de top 5 van de Lage Landenlijst staan."  

Stemmen voor de lijst kan vanaf vandaag via de website van Radio 1. De lijst wordt op zaterdag 16 december van 9 tot 18 uur uitgezonden op Radio 1.  De presentatie is in handen van Ayco Duyster en Evert Venema. 

Meest gelezen