Brussel verbiedt betoging georganiseerd door Vlaams Belangpoliticus

Vlaams Belangpoliticus Frédéric Erens wil een betoging organiseren als reactie op de rellen in Brussel van afgelopen weken, maar krijgt hiervoor geen toestemming van het Brusselse stadsbestuur. De betoging zou normaal gezien dit weekend plaatsvinden, maar er waren ook tegenbetogingen aangekondigd. 

Officieel heette de betoging een "burgermars tegen de agressieve wantoestanden" die in Brussel hebben plaatsgevonden. Erens bedoelt hiermee de rellen van afgelopen weken. Daarbij werd heel wat schade aangericht in het centrum van de stad, en raakte ook één agent zwaargewond.

Omdat de betoging georganiseerd werd door een kopstuk van Vlaams Belang, waren er ook al tegenbetogingen aangekondigd door de organisatie Bruxelles Zone Antifasciste. Volgens de burgemeester van stad Brussel, Philippe Close (PS), kan de veiligheid dus niet gegarandeerd worden. Hij verbiedt de betoging.

Eerder werd ook al een betoging tegen politiegeweld in Brussel verboden, daar gaf het stadsbestuur als reden dat de betoging niet correct werd aangevraagd. Dat was bij de betoging van Vlaams Belang wel het geval.

Meest gelezen