Brusselse theaterdirecteur ontslagen wegens grensoverschrijdend gedrag

David Strosberg, de directeur van het Brusselse Théâtre Les Tanneurs, is ontslagen wegens grensoverschrijdend gedrag. De krant Le Soir bracht enkele weken geleden getuigenissen van actrices en medewerksters die David Strosberg beschuldigden van aanranding, intimidatie en machtsmisbruik.  

"Als gevolg van een artikel in Le Soir is unaniem de beslissing genomen om afstand te nemen van meneer Strosberg", klinkt het in een persbericht. De raad van bestuur roept een "vertrouwensbreuk" in als reden voor het ontslag. Financieel directeur Grégory Bueken is voorlopig algemeen directeur ad  interim. 

Na het verschijnen van het artikel was er nog een open brief van 150 artiesten, gericht aan de minister van Cultuur Alda Greoli, nodig vooraleer de raad van bestuur in actie kwam. 

Strosberg werd enkele jaren geleden ook al ontslagen als docent aan de theaterschool Insas in Elsene. Ook daar zou grensoverschrijdend gedrag ten aanzien van een studente aan de basis gelegen hebben. In 2009 werd hij artistiek directeur bij Tanneurs.  Strosberg heeft al toegegeven dat hij begrijpt dat vrouwen zich in het verleden door hem geïntimideerd kunnen hebben gevoeld, maar hij zegt dat hij sinds 2014 geen problematisch gedrag meer heeft vertoond. 

Meest gelezen