Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Democratische ouderdomsdeken neemt ontslag uit Congres na aantijgingen grensoverschrijdend gedrag

De 88-jarige Democraat John Conyers neemt ontslag uit het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Hij wordt door verschillende vrouwen beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Conyers is de langstzittende volksvertegenwoordiger in het Huis.

De golf van verhalen rond grensoverschrijdend gedrag die losbarstte met de zaak rond de filmproducer Harvey Weinstein heeft ook het Amerikaanse Congres bereikt. Er zijn verschillende politici in opspraak gekomen, maar Conyers is de eerste die moet vertrekken.

Verschillende vrouwen hebben hem beschuldigd van wangedrag. Het gaat om ongepaste aanrakingen, oneerbare voorstellen en opdagen voor een vergadering in alleen zijn ondergoed. Twaalf andere vrouwelijke medewerksters hebben hem in een mededeling verdedigd.

Conyers maakte zijn ontslag bekend in een radio-interview vanuit het ziekenhuis. Hij wordt er behandeld voor stressgerelateerde aandoeningen. De 88-jarige Democraat ontkent de beschuldigingen. Hij schuift zijn zoon naar voren om hem op te volgen.

Meest gelezen