Dorpsschool Sint-Kruis-Winkel sluit

De Broeders van Liefde hebben de sluiting van de afdeling van de Sint-Laurensschool in Sint-Kruis-Winkel aangekondigd. De tweede fase van de renovatie valt te duur uit. 78 leerlingen moeten op zoek naar een nieuwe school.

Het dorpsschooltje van Sint-Kruis-Winkel bij Wachtebeke gaat binnen minder dan twee jaar onherroepelijk dicht. De renovatiewerken, die al deels zijn uitgevoerd, vallen te duur uit, vindt de directie. Er is onder meer al een nieuwe refter bijgebouwd, maar die zal dus niet lang gebruikt worden. 

Het nieuws komt voor ouders, leerkrachten en leerlingen als een donderslag bij heldere hemel. 78 leerlingen moeten op zoek naar een nieuwe school. In de Sint-Laurensschool is er een kleuterafdeling en een lagere school tot het vierde leerjaar. De sluiting van de school is een echte ramp voor het dorpsleven, vindt de ouderraad, want ook de lokale jeugdbeweging en de speelpleinwerking vindt er een thuis.

Het is onduidelijk hoe het daarmee verder moet. Veel buurtbewoners vrezen ook dat de lokale handelaren minder zullen verkopen als ouders niet langer aan de school passeren.

Meest gelezen