Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Griekse eilandbewoners protesteren tegen overbevolking door migranten

In de Griekse hoofdstad Athene hebben inwoners en ambtenaren van drie Oost-Egeïsche eilanden gedemonstreerd aan het Griekse ministerie van Migratie. Ze hebben geprotesteerd tegen de overbevolking door vluchtelingen en tegen de toenemende precaire omstandigheden waarin de nieuw aankomende vluchtelingen en migranten moeten leven. 

Inwoners en ambtenaren van drie Oost-Egeïsche Griekse eilanden hebben in Athene gedemonstreerd aan het Griekse ministerie van migratie. Ze protesteerden tegen de overbevolking door vluchtelingen en tegen de toenemende precaire omstandigheden waarin de nieuw aankomende vluchtelingen en migranten moeten leven. 

De burgemeesters van Lesbos, Chios en Samos, reisden samen met tientallen inwoners naar het vasteland om buiten aan het ministerie te protesteren. Ze eisen dat de regering maatregelen neemt om de overbevolking tegen te gaan. 

Overeenkomst EU en Turkije

In 2016 bereikte de Europese Unie en Turkije een overeenkomst om de migratiestroom naar Europa te verminderen. Vluchtelingen en migranten die op het Griekse eilanden aankomen worden vastgehouden in kampen en teruggestuurd  naar Turkije, tenzij ze asiel krijgen in Griekenland.

Omdat dit proces erg lang duurt heeft het tot ernstige overbevolking geleid. Op bijvoorbeeld het eiland Lesbos zitten momenteel meer dan 6.500 mensen vast in kampen, maar de kampen beschikken slechts over een capaciteit van iets meer dan 2.300 mensen.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen