Videospeler inladen...

Huiszoekingen bij Belfius in onderzoek Panama Papers

Vanmorgen zijn er huiszoekingen gebeurd in het hoofdkantoor van de bank Belfius in het onderzoek in de nasleep van het schandaal van de Panama Papers. Dat schrijven De Tijd, Knack en Le Soir en bevestigt het parket aan VRT NWS. 

De huiszoekingen gebeurden rond acht uur vanmorgen op het hoofdkantoor van Belfius in Brussel. Er werden geen arrestaties verricht, maar er werden wel documenten in beslag genomen. Het parket bevestigt dat de huiszoekingen gebeurden in de nasleep van het Panama Papers-schandaal.

Panama Papers was de voorganger van het recente Paradise Papers. Daarin brachten onder anderen journalisten van De Tijd, Knack en Le Soir aan het licht dat bedrijven via het advocatenkantoor Mossack Fonseca in Panama op grote schaal schermvennootschappen hadden opgezet om belastingen te ontwijken.

In de Panama Papers dook ook een dochter van Dexia op, de bank die later opging in de staatsbank Belfius. Die Luxemburgse dochter­onderneming hielp klanten om de vennootschappen op te richten in Panama. 

Meest gelezen