In café "In den Congo" blijven pintjes één euro kosten

AB InBev kondigde gisteren aan dat haar bieren vanaf volgende maand opnieuw duurder zullen worden. Het is al de tweede prijsstijging op een jaar tijd. Maar daarom worden de pintjes niet in elk café duurder...

Café 'In den Congo' in Vossem werd dit jaar al voor het derde jaar op rij verkozen tot beste café van Tervuren. Misschien heeft dat wel te maken met de prijs van het bier. Ondanks de vele prijsstijgingen de jongste jaren kost een pint er nog altijd één euro. Ook na deze beslissing is cafébazin Lydia Gay niet van plan haar pintjes duurder te maken. "Hoe we dat doen? Dit is onze eigen zaak en dus wij moeten geen huishuur betalen. Dat helpt al veel, denk ik", zegt de bazin. 

"Boemelen" voor 100 euro

 

Op de vraag of er dan veel klanten langer blijven hangen speciaal voor de pintjes, weet Lydia wel antwoord. "Zeker, ze komen hier vaak in groep. Met tien man kunnen ze hier voor 100 euro al een hele avond 'boemelen' he!"

Tweede prijsstijging op een jaar tijd

 

AB InBev kondigde de nieuwe prijsstijging gisteren aan. Stella, Jupiler, Leffe en de andere bieren van de brouwerijgroep worden vanaf begin 2018 voor bijna iedereen duurder. Supermarkten en cafés zijn wel vrij om de prijsstijging al dan niet in haar geheel door te rekenen aan de klant.

Meest gelezen