Videospeler inladen...

Jeannine "mevrouw Praline" De Bolle krijgt oorverdovend applaus in "Sportpladijs"

Een ontroerend moment gisteravond tijdens Throwback Thursday, zeg maar het Ketnet-verjaardagsfeest, in het Sportpaleis. Een toeschouwer haalde de grote schermen met zijn pet ter ere van Jeannine De Bolle, door Samson ook wel "mevrouw Praline", genoemd.  De hele zaal gaf daarop een oorverdovend applaus, en dat kon Gert niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Een prachtig eerbetoon voor actrice Ann Petersen, die de rol van Jeannine jarenlang vertolkte. Petersen overleed in 2003.

Actrice Ann Petersen vertolkte van 1994 tot 1999 de rol van Jeannine De Bolle, de moeder van Octaaf De Bolle, in "Samson en Gert". Samson noemde haar steevast "mevrouw Praline".  Petersen overleed in 2003, maar de oude Ketnetters zijn haar duidelijk nog niet vergeten.

Een van de toeschouwers werd gisteravond in beeld gebracht met een rode pet met de boodschap "In memoriam Jeannine "mevrouw praline" De Bolle". De hele zaal ontplofte en er volgde een oorverdovend applaus. Gert, die samen met Samson "Hé word eens wakker" aan het zingen was, wist zelf even niet wat er gebeurde. Eens hij op de schermen de pet had gespot, nam hij de pet aan om die zelf op zijn hoofd te zetten. Waarop opnieuw een oorverdovend applaus volgde. "Deze was voor mevrouw Jeannine", zei hij na zijn lied.

Bekijk het fragment bovenaan dit artikel.

Meest gelezen