Kortrijk geeft premie van 400 euro voor wie auto inlevert

Inwoners van Kortrijk die de nummerplaat van hun auto inleveren, krijgen een fietspremie van 400 euro. Dat heeft de gemeenteraad unaniem beslist. Kortrijk volgt hiermee het voorbeeld van steden zoals Deinze en Hasselt.

"Met de invoering van een fietspremie willen we twijfelaars over de streep trekken om hun auto in te ruilen voor een fiets", zegt het stadsbestuur van Kortrijk in een persbericht. "Dat is goed voor hun eigen gezondheid en draagt bij aan de leefbaarheid van de stad."

Kortrijk volgt hiermee het voorbeeld van onder meer Deinze en Hasselt, maar daar is al gebleken dat een premie geen al te grote impact heeft op het aantal auto's in de stad. Kortrijk mikt op "enkele tientallen" mensen per jaar die hun nummerplaat zullen inleveren. "Vele kleine en grote acties kunnen samen het verschil maken."

Meest gelezen