Apache

Land Invest Group verkoopt belang in Slachthuissite en Tunnelplaats aan Triple Living 

De Antwerpse projectontwikkelaar Triple Living heeft een principeakkoord bereikt met projectontwikkelaar Land Invest Group over de verkoop van de Slachthuissite en de Tunnelplaats in Antwerpen. De bouwprojecten op de betrokken sites liggen onder vuur omdat er volgens de oppositie sprake is van belangen­vermenging tussen Land Invest Group en het Antwerpse stadsbestuur.

Triple Living - de ontwikkelaar van Nieuw Zuid, de groene woonwijk vlak bij het justitiepaleis in Antwerpen - is naar eigen zeggen geïnteresseerd in de sites Slachthuislaan en Tunnelplaats in Antwerpen "omwille van het potentieel op vlak van stadsontwikkeling".

De projectonwikkelaar heeft nu een principeakkoord bereikt om het belang van Land Invest Group in de sites over te nemen. Dat is belangrijk nieuws voor Land Invest Group want de venootschap heeft geld nodig: een van de aandeelhouders - Ogeo Fund - moet namelijk nog 51 miljoen euro krijgen. Het bedrag van de deal tussen Triple Living en Land Invest Group is niet bekend.

De verkoop zou ook het Antwerpse stadsbestuur goed uitkomen. Land Invest Group wordt geleid door Erik Van Der Paal. Een groot deel van het Antwerpse schepencollege was aanwezig op Van Der Paals verjaardagsfeest in een sterrenrestaurant. Volgens de oppositie toonde dat duidelijk aan dat er sprake is van belangenvermenging tussen het stadsbestuur en Land Invest Group.

"Gezien beide sites in het recente verleden voorwerp van debat waren, benadrukt Triple Living open te staan voor dialoog, zowel met de buurt als met andere betrokkenen. Het management benadrukt echter dat het debat van de voorbije weken geen afbreuk doet aan het sterke potentieel van beide sites", luidt het in een persbericht van Triple Living.

Meest gelezen