DAVID JONCK

Meer oranje op straat in Leuven

Vanaf vandaag dragen de motorrijders van de politie van Leuven nieuwe oranje motorvesten. Geen blauw meer, want oranje is beter zichtbaar en dat verhoogt de verkeersveiligheid.

Om de verkeersveiligheid van de Leuvense agenten op de motor te verhogen, dragen ze vanaf vandaag de fel oranje motorvesten. Daardoor vallen ze meer op in het verkeer en zijn ze beter zichtbaar voor de andere weggebruikers en dat in alle weersomstandigheden.

"Het zijn de nieuwe richtlijnen van de federale politie. Wij volgen die op", zegt Marc Vranckx van de Leuvense politie. "Meer blauw op straat wordt: meer zichtbaar door oranje hesjes."

Oranje voor iedereen

 

Voorlopig dragen alleen de motorrijders de oranje vesten, maar later krijgen ook de agenten die te voet of met de politiewagen patrouilleren een oranje hesje. Dat zullen ze dragen boven hun kogelwerende vest. Bedoeling is dat op termijn alle politieagenten in de verschillende zones de oranje vesten zullen dragen. 

Meest gelezen