Netflix stuurt Danny Masterson ("That 70s show") de laan uit

Netflix laat Danny Masterson uit het 3e seizoen van "The ranch" schrijven. Dat weet Deadline. De voorbije weken waren oude beschuldigingen van seksueel misbruik tegen de acteur bekend van "That 70s show" opnieuw boven water gekomen.

Wat Netflix begin november nog niet deed of durfde, doet de streamingdienst nu toch: Danny Masterson verdwijnt uit "The ranch", de serie waarin hij samen met Ashton Kutcher de hoofdrollen speelde.

"Als gevolg van voortdurende discussies, hebben Netflix en de producers Danny Masterson uit "The ranche" geschreven", citeert Deadline een woordvoerder van Netflix. "Gisteren was zijn laatste dag op de set. De productie zal begin 2018 zonder hem voortgaan."

Scientology

De voorbije weken waren oude beschuldigingen van seksueel misbruik tegen de acteur opnieuw boven water gekomen, in de nasleep van de vele schandalen over grensoverschrijdend gedrag die Hollywood teisteren.

Verschillende vrouwen beschuldigen hem van verkrachting in de vroege jaren 2000. 1 vrouw diende in 2004 een klacht tegen hem in, maar daarmee is toen niks gebeurd. Volgens The Huffington Post kwam dit omdat Masterson een aanhanger van Scientology is en die sekte wel vaker druk uitoefent wanneer een van haar leden in nauwe schoentjes terechtkomt.

Bij het brede publiek is Masterson vooral bekend van "That 70s show", de serie die liep van 1998 tot 2006. Daarin speelde hij de rol van Steven Hyde.

"Ik ben uiteraard erg ontgoocheld"

In een mededeling betreurt Masterson de beslissing van Netflix. "Ik ben uiteraard erg ontgoocheld door de beslissing om mijn personage uit "The ranch" te schrijven", zegt hij. "Ik heb de aantijgingen tegen mij altijd ontkend. Mij is nooit een misdrijf ten laste gelegd, laat staan dat ik ben veroordeeld."

"In dit land ben je onschuldig tot het tegendeel is bewezen, maar in het huidige politieke klimaat ben je verondersteld schuldig zodra je wordt aangeklaagd. Ik kijk ernaar uit mijn naam voor eens en voor altijd te zuiveren."

Meest gelezen