Nieuwe Brusselse metrostellen worden zilverkleurig

De MIVB neemt vanaf 2019 nieuwe metrostellen in gebruik. De reizigers mochten bepalen welke kleur die zouden hebben: zilver of brons. Zilver kreeg de meeste stemmen.

De Brusselse metro zal de komende jaren fors veranderen. Er komt een nieuwe metrolijn 3 naar het noorden van de stad en de bestaande lijnen krijgen een betere bediening. Voor al die bijkomende ritten heeft de MIVB nieuwe metrostellen nodig. Er zijn 43 metrostellen besteld bij een Spaanse constructeur.

Reizigers stemmen

 

Van 25 oktober tot 19 november konden de reizigers stemmen. Het is niet de eerste keer trouwens dat de MIVB-reizigers zoiets mogen doen. Voor de lancering van de metro in de jaren ’70, mochten de reizigers hun mening al geven over de kleuren van de binnenkant van de metrostellen. Enkele jaren geleden mochten ze de kleur kiezen van de zitjes van de T3000- en T4000-trams.

De zilvervloot

 

Bij de bevraging over de kleur van de nieuwe metro stemden 7.455 personen. 50,4% koos voor zilver. De nieuwe metrostellen zullen daarmee dezelfde kleur dragen als de andere voertuigen van de bus-, tram- en metrovloot van de MIVB.

Meest gelezen