Luc Bomans en Mayra verdwijnen uit "Thuis"

De kijkers van "Thuis" zullen opnieuw afscheid moeten nemen van twee personages. Luc Bomans en Mayra worden uit de reeks geschreven. Het nieuws circuleert op verschillende nieuwssites. De VRT ontkent het niet, maar wil niets meer kwijt om het kijkplezier van de "Thuis"-fans niet te vergallen. 

"In een langlopende reeks zoals "Thuis", is er altijd een komen en gaan van acteurs en actrices", zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. Wanneer de personages uit de reeks verdwijnen en hoe, wil hij niet kwijt.

Op hln.be zegt acteur Marc Willems, die al 23 seizoenen Luc Bomans vertolkt, dat hij in overleg met de makers uit de reeks geschreven wordt. Luc Bomans zit al enkele seizoenen in een rolstoel, na een mislukte zelfmoordpoging. Volgens Marc Willems zit er geen evolutie meer in zijn personage. Luc Bomans is de broer van Frank Bomans in de serie. Hij had relaties met verschillende vrouwelijke personages, zoals Rosa, Simonne (de vrouw van zijn broer), Leontien, Marie en Julia.

Ook Mayra, vertolkt door Muriel Bats, zal uit de serie geschreven worden. Zij debuteerde zes jaar geleden in "Thuis". Mayra was jarenlang de partner van dokter Ann in de serie. Op dit moment is ze zwanger van Waldek. 

Vorige week raakte bekend dat ook Renzo (Frank Van Erum) en Charité (Aïssatou Diop) uit "Thuis" verdwijnen. 

Meest gelezen