Videospeler inladen...

Profumo-callgirl Christine Keeler is overleden

In Londen is gisteravond gewezen model en callgirl Christine Keeler overleden. Ze was 75. In de jaren 60 was ze de spil van een seksschandaal dat de toenmalige minister van Defensie John Profumo zijn kop kostte.

In 1963 barstte in Groot-Brittannië een schandaal los toen aan het licht kwam dat callgirl Christine Keeler de lakens had gedeeld met minister van Defensie Profumo én met de Russische diplomaat Jevgeni Ivanov. 

In volle koude oorlog werd het Profumo-schandaal een zaak van nationale veiligheid. Profumo moest uiteindelijk opstappen. De affaire betekende het einde van zijn politieke carrière. 

Christine Keeler schreef meerdere boeken over haar leven. Eén daarvan "Scandal" werd in 1989 verfilmd (zie trailer hieronder).

Meest gelezen