AP

Regisseur van "Freddie Mercury"-film ontslagen, verklaringen lopen uiteen

Bryan Singer, de regisseur van "Bohemian Rhapsody", de nieuwe biografische film over Freddie Mercury, is ontslagen. Twentieth Century Fox en Singer geven allebei een andere verklaring als reden voor het ontslag.   

Twentieth Century Fox heeft laten weten dat Singer niet langer de regisseur van de film is omdat hij "plots niet meer beschikbaar is". BBC News had contact met een bron die zegt dat de reden voor zijn ontslag "een patroon van onbetrouwbaar gedrag op de set is". Volgens Singer zelf is hij ontslagen terwijl hij ziek was.  Singer is de regisseur van films als "The usual suspects", de "X-men"-films en "Superman returns") 

Gisteren meldde The Hollywood Reporter al dat Singer op de set ruzie gemaakt had met acteur Rami Malek (die de rol van de Queen-frontman voor zijn rekening neemt, nvdr) en dat hij op verschillende momenten niet kwam opdagen voor de opnames in Londen.  

Volgens Singer zijn de geruchten over ruzies met Malek niet waar. "Hoewel we creatieve meningsverschillen hadden, zijn Rami en ik er altijd in geslaagd die achter ons te laten en bleven we tot vlak voor Thanksgiving samen aan de film werken", klinkt het. 

De studio liet eerder al weten dat de productie tijdelijk opgeschort was zodat Singer zich kon bezighouden met "een persoonlijke gezondheidszaak". 

Via zijn advocaat laat Singer weten dat hij ontgoocheld is dat hij de film niet kan afmaken.  "Met minder dan 3 weken opnames die nog overbleven, had ik aan Fox wat tijd vrijaf gevraagd zodat ik naar de VS kon terugkeren omdat een van mijn ouders gezondheidsproblemen had", zegt Singer. "Dat was een erg ingrijpende ervaring, die ook een ernstige impact op mijn eigen gezondheid had. Helaas wilde de studio mij hierin niet tegemoetkomen en heeft ze onze samenwerking stopgezet. Dit is niet mijn beslissing en het gebeurde buiten mijn controle om." 

De film over het leven van de Queen-frontman zou nog steeds moeten uitkomen in december 2018.  Er wordt verwacht dat de studio binnen enkele dagen zal aankondigen wie de nieuwe regisseur wordt. 

Meest gelezen