Videospeler inladen...

Kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen bij villabrand in Torhout

Bij een brand in Torhout is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. Wie in de perimeter rond de uitgebreide villa woont, blijft uit voorzorg beter overal af.

Rond 13.30 uur ontstond brand in een villa in de Revinzestraat. De 75-jarige bewoonster kon door de buurman op tijd uit de woning worden gehaald.  Ze werd in shock naar het ziekenhuis gebracht. Het vuur raakte moeilijk onder controle en er was veel rookontwikkeling.

De brand is intussen geblust, maar uit onderzoek is gebleken dat er asbestdeeltjes zijn vrijgekomen. "Als de omwonenden roetdeeltjes vinden, dan vragen we hen om eraf te blijven. Ze kunnen dat melden en dan komt de politie of de brandweer kijken en ruimen indien nodig", licht burgemeester Kristof Audenaert toe.

Binnen de perimeter liggen de Revinzestraat, Zomerstraat, Oostendestraat en Vredelaan. In het ziekenhuis Sint-Rembert dat binnen de perimeter ligt, zijn na metingen geen problemen gevonden in het ventilatiesysteem.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er vielen geen gewonden, maar de woning is wel volledig uitgebrand.

brand villa

Meest gelezen