Sinterklaas vrolijk verwelkomd door 1.200 kinderen in haven van Brussel

De Sint heeft vanmorgen zijn opwachting gemaakt in Brussel. Over het water kwam hij samen met zijn Zwarte Pieten aan op de Becokaai in de haven van Brussel, waar hij vrolijk verwelkomd werd door 1.200 kinderen.

Zoals het Sinterklaas past, kwam hij samen met zijn Zwarte Pieten per boot aan in Brussel. Vervolgens hees hij zich in een door twee witte paarden voortgetrokken kar, om op de Becokaai een uitzinnige bende van 1.200 kinderen te begroeten. De kinderen waren tussen 5 en 8 jaar, en kwamen uit een twintigtal Brusselse scholen.

Nadien verzamelde de Sint met zijn pieten in de Quay01-nachtclub, die voor de gelegenheid omgebouwd was tot een heuse "troonzaal". Daar ontving Sinterklaas klas per klas alle aanwezige kinderen om te zien of ze afgelopen jaar flink geweest waren en hen heel wat lekkers mee naar huis te geven.

Op het middaguur was het tijd voor de Sint om zich te gaan voorbereiden op een lange nacht van cadeautjes uitdelen en keerden de kinderen braaf terug naar school.

Meest gelezen