AFP or licensors

Israël voert opnieuw luchtaanvallen uit nabij Damascus

Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten hebben Israëlische vliegtuigen gisteren luchtaanvallen uitgevoerd nabij Damascus. Twee dagen dagen geleden werden ook al bombardementen gemeld door Israël in de buurt van de Syrische hoofdstad.

"Israëlische vliegtuigen viseerden de omgeving rond Jamraya, dat dicht bij Damascus ligt en waar onder meer een wetenschappelijk centrum is gevestigd en een wapendepot van de regering en haar bondgenoten", zegt het Observatorium. 

De Syrische staatsmedia bevestigen dat "het luchtafweergeschut een Israëlische raketaanval op een van onze posities in de provincie Damascus heeft afgeslagen". Er zouden drie raketten zijn neergehaald.

Zaterdag meldde het Observatorium dat Israëlische raketten waren afgevuurd op "stellingen van het regime en zijn bondgenoten" ten zuidwesten van Damascus. De Syrische luchtafweer zou daarbij twee raketten hebben uitgeschakeld.

Meest gelezen