AP2007

Vier Belgen opgepakt in internationaal onderzoek rond synthetische drugs

In België, Nederland en Duitsland zijn 9 huiszoekingen uitgevoerd in het onderzoek naar een criminele organisatie die zich met de aanmaak van synthetische drugs zou bezighouden. Zes mensen werden opgepakt, onder wie vier Belgen.

De huiszoekingen gebeurden in het kader van een onderzoek van het federaal parket. De huiszoekingen in ons land waren allen in Limburg. Op vraag van een onderzoeksrechter in Tongeren werden afgelopen nacht 5 huiszoekingen uitgevoerd in Houthalen, Maaseik,  Meeuwen-Gruitrode, Bocholt en Elsene.

Vier personen werden meegenomen voor verhoor. In de loop van de dag verschijnen ze voor de onderzoeksrechter, die moet beslissen of ze aangehouden blijven.

Daarnaast waren er ook drie huiszoekingen in Nederland in Bergeijk, Eindhoven en Heerlen. Daar werden 2 mensen opgepakt.  Ook in Duitsland was er één huiszoeking in Düren, maar daarbij zijn geen arrestaties gebeurd. 

 

Meest gelezen