Welk woord moet uit het Nederlands verdwijnen? U hebt nog tot vanavond de tijd om te stemmen

Het Instituut voor de Nederlandse Taal organiseert een ludieke poll om te bepalen welke "irritante" woorden of uitdrukkingen uit de Nederlandse taal moeten verdwijnen. Stemmen kan nog tot 22 uur op 6 december.

"Weg met dat woord!": onder dit motto heeft het Instituut voor de Nederlandse Taal eind vorige maand een oproep gelanceerd om "irritante" woorden of uitdrukkingen in te sturen die beter uit het Nederlands kunnen verdwijnen of minstens een stille dood sterven in 2018.

Op basis van de inzendingen heeft het instituut twee lijsten met elk 10 woorden of uitdrukkingen opgesteld, een voor Nederland en een voor Vlaanderen. Stemmen kan nog tot 22 uur op 6 december. De "winnende" woorden worden een dag later bekendgemaakt.

De Vlaamse lijst:

 1. Absoluut
 2. Comfortzone
 3. Dagdagelijks
 4. Eigenlijk
 5. Groentjes
 6. Ik heb zoiets van
 7. Leuk
 8. Me-time
 9. Naar de toekomst toe
 10. Super

De Nederlandse lijst:

 1. Duurzaam
 2. Een stukje
 3. Eigenlijk
 4. Genderneutraal
 5. In je kracht staan
 6. Loverboy
 7. Papadag
 8. Shinen
 9. Soort van
 10. Super

Meest gelezen