"De slimste mens" met Joke Emmers, 2 callboys en een hond

Joke Emmers heeft haar opwachting gemaakt in "De slimste mens ter wereld" op Vier. De actrice bekend van "Callboys" nam het op tegen voorzitter Sammy Mahdi van Jong CD&V en Xavier Taveirne.

Hoewel ze het vooraf naar eigen zeggen onmogelijk achtte, heeft Joke Emmers zich vanavond bij haar eerste deelname aan "De slimste mens ter wereld" op Vier meteen tot "Slimste mens" gekroond.

De actrice bekend van "Den elfde van den elfde", "Callboys" en "Beau séjour" wist 427 seconden te verzamelen en liet zo Xavier Taveirne (363 seconden) en Sammy Mahdi (231 seconden) achter zich in een aflevering die presentator Erik Van Looy omschreef als een met Emmers, 2 callboys en een hond. Dat laatste was een verwijzing naar de hond van Mahdi die hij net als gisteren naar de studio had meegebracht.

Koffie

Voor het eerst moest Taveirne hierdoor de finale spelen. Bij zijn vorige 5 deelnames ontsnapte hij aan dat lot door de afleveringen telkens te winnen. Het bleek ook meteen zijn laatste finale want Mahdi speelde de presentator van "De zevende dag" op Eén naar huis met een vraag over landen die koffie produceren.

Toch hoeft Taveirne niet te treuren. Dankzij het parcours dat hij de vorige dagen heeft afgelegd, is hij nu al zeker van een plek in de finaleweek.

Morgen nemen Emmers en Mahdi het op tegen burgemeester Bart Somers (Open VLD) van Mechelen.

Meest gelezen