Videospeler inladen...

"Er zal geen Palestijnse staat zijn zonder Oost-Jeruzalem als hoofdstad"

Dat de Amerikaanse president Donald Trump Jeruzalem erkent als hoofdstad van Israël, komt neer op een regelrechte oorlogsverklaring. Dat heeft Palestijns diplomaat Hassan Al Balawi gezegd in "Terzake". 

Voor Al Balawi, die werkt bij de Palestijnse vertegenwoordiging bij de Europese Unie, heeft de VS "alle vertrouwen als neutrale bemiddelaar in het Israëlisch-Palestijns conflict verloren".

Bovendien kiezen de Verenigde Staten volgens hem definitief de kant van Tel Aviv en legitimeren ze de "Israëlische bezetter". "Dit is een oorlogsverklaring", vindt Al Balawi. "Trump moedigt hiermee geweld aan".

"Wij hopen dat de hele wereld zich hier tegen verzet, en onze hoop ligt vooral bij de VN en de Europese Unie. Als die een tweestatenoplossing genegen zijn, moeten ze de Palestijnse staat erkennen." De Palestijnse diplomaat benadrukt nog dat een Palestijnse staat zonder Oost-Jeruzalem als hoofdstad voor hem ondenkbaar is.

Meest gelezen