Bierbrouwer over Tournée Minerale: "Wij zijn geen drugsfabrikanten"

In februari komt er een nieuwe editie van Tournée Minérale, een initiatief om één maand geen alcohol te drinken. Mike Janssen van brouwerij Wilderen in Sint-Truiden vindt het een goed initiatief, maar vindt het erg dat bierbrouwers afgeschilderd worden als drugsfabrikanten.

Tournée Minérale wil in februari opnieuw meer dan 120.000 Belgen aanzetten om gedurende een maand geen druppel alcohol te drinken. "Het is een mooi initiatief en iedereen mag daaraan deelnemen als men wil. Maar de mensen die niet willen deelnemen, mogen niet afgeschilderd worden als drugsgebruikers", zegt Mike Janssen. "Daarnaast krijg je als bierbrouwer ook de stempel als drugsfabrikant. Dat gaat voor mij toch veel bruggen te ver."

"Ik ben een zeer groot voorstander van BOB-campagnes en promoot die zelfs mee in mijn zaak", gaat Mike verder. "Als er iemand een glaasje te veel op heeft, bel ik met alle plezier een taxi. Een alcoholslot op elke nieuwe wagen vind ik een schitterend idee. Maar ik weet wel dat je mensen moet laten genieten van een leuk moment of een etentje met een goed glas bier of een heerlijk aperitief."

Meest gelezen