Bedrijf uit Kruibeke bouwt toegangspoort ruimtestation

Het Kruibeekse bedrijf Qinetiq krijgt 3 jaar de tijd om een koppelingssysteem te bouwen voor het internationaal ruimtestation ISS. Het is de bedoeling dat zo alle ruimtetuigen makkelijk kunnen aanmeren.

Het bedrijf QinetiQ Space uit Kruibeke gaat een nieuw en beter koppelingssysteem bouwen voor het internationaal ruimtestation ISS. Het nieuwe systeem moet ervoor zorgen dat alle ruimtetuigen zich op dezelfde manier kunnen vastmaken aan het station, of ze nu groot of klein, Amerikaans, Europees of Russisch zijn. Het koppelingsyssteem moet het ook mogelijk maken dat er later passagierstoestellen kunnen aanmeren. Het bedrijf sleepte voor de opdracht een contract van bijna 30 miljoen euro in de wacht en krijgt drie jaar de tijd om het te maken. 

Meest gelezen