Bibliotheken Vlaamse Ardennen nodigen tweejarigen uit

Regiobibliotheek Route 42, actief in de Vlaamse Ardennen, wil kinderen blijkbaar zo vroeg mogelijk naar de bibliotheek lokken. Ze mikt nu zelfs op tweejarigen.

Wie twee jaar wordt, krijgt van de bibliotheek een Hieperdebib!-verjaardagskaart en een uitnodiging om langs te komen, of de mama en papa dan toch. Er staat dan een cadeautje klaar en de jonge spruit wordt gratis ingeschreven.

Volgens de bibliotheek is het belangrijk dat peuters al vroeg vertrouwd geraken met boeken. Al is het dan in het begin met prentenboeken en voorleesboeken. Wie snel vertrouwd geraakt met boeken zal ook op latere leeftijd graag lezen. Route 42 verzamelt de bibliotheken van Geraardsbergen, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem.

Meest gelezen