Bozar blikt met jubileum­editie "Are You Series?" terug op 5 jaar Belgische tv-producties

Het festival "Are You Series?" is aan zijn 5e editie toe en dat jubileum ziet Bozar als de perfecte gelegenheid om een balans op te maken van 5 jaar Belgische tv-producties. Van 14 tot 19 december staan daarnaast heel wat premières, debatten en ontmoetingen op het programma met als rode draad de "existentiële crisis".

De jubileumeditie vormt een geschikt moment om terug te blikken op 5 jaar Belgische tv-producties en dieper in te gaan op kerncijfers inzake productie, financiering en internationale verkoop, de impact van de sector op de Belgische economie of de financiële gevolgen van het succes van Belgische series in het buitenland.

De uitdagingen en toekomstperspectieven zullen op 18 december samen met de minister van Cultuur van de Franse Gemeenschap Alda Greoli (CDH) en Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) ontleed en geanalyseerd worden.

Natuurlijk blijft "Are You Series?" bovenal een festival voor de liefhebbers van televisieseries en dus staan ook dit jaar heel wat premières op het programma. Het festival ontvangt exclusief Sofia Helin en Thure Lindhardt, de hoofdrolspelers van "The bridge", naar aanleiding van de internationale première van het 4e seizoen van de serie. Ook de hele cast van het nieuwe seizoen van "Salamander", de reeks van Eén die international doorbrak, tekent present.

Meest gelezen