Federaal parket

Bulgaarse mensensmokkelaar veroordeeld tot 4 jaar cel

Een Bulgaarse mensensmokkelaar is veroordeeld tot 4 jaar cel en een geldboete van 56.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Dat heeft de Brugse correctionele rechtbank beslist. De mensensmokkelaar verstopte 7 vluchtelingen in een heel kleine ruimte achter een valse wand in een bestelwagen. 

Begin september van dit jaar voerde het secutirypersoneel in de haven van Zeebrugge een controle uit op een witte bestelwagen, die wou inschepen op een ferry naar Groot-Brittannië. De Bulgaar van 33 zat achter het stuur. Hij deed de schuifdeuren aan de zijkant van de bestelwagen open, maar de securitymensen ontdekten dat de laadruimte van buitenaf langer leek. 

Toen ze de achterdeuren openden, stootten ze op een verborgen ruimte achter een valse wand waarin 7 vluchtelingen op elkaar gestapeld op houten balken zaten. Onder hen waren ook twee kinderen van amper 3 jaar oud. In de ruimte was amper plaats en bovendien geen verluchting aanwezig.

Federaal parket
Federaal parket

De mensensmokkelaar zei dat hij dacht dat de slachtoffers gewoon in de laadruimte zaten. Hij kreeg van de Brugse correctionele rechtbank een celstraf van 4 jaar en een geldboete van 56.000 euro opgelegd, waarvan de helft voorwaardelijk.

Meest gelezen