"It's wonderful": Paolo Conte komt naar Gent Jazz

De Italiaanse muzikant Paolo Conte concerteert volgende zomer in Gent. Het is de eerste naam van het festival Gent Jazz. 

Paolo Conte verkocht zalen uit in Antwerpen, Brussel of Luik, maar nu is het al vier jaar geleden dat hij op een Belgisch podium stond. Daar komt volgende zomer verandering in: op vrijdag 6 juli treedt hij op in Gent, op het festival Gent Jazz. Het is de eerste naam die bekendraakt; de ticketverkoop start overmorgen, op vrijdag 8 december.

Paolo Conte, singer-songwriter met een typische doorrookte stem, houdt ervan om stijlen te mixen.  Zijn eerste liefde was de jazz. Hij schreef ook veel nummers voor anderen, onder meer voor de net overleden Johnny Hallyday. Eigen hits van hem, meestal bitterzoet, zijn onder meer "It's wonderful", "Come di", "Aguaplano", "Happy Feet" of "Max", een ode aan een overleden vriend. Paolo Conte wordt in januari 81 jaar. 

Meest gelezen