Maasmechelen grootste gebruiker van pesticiden in Vlaanderen

Volgens de Vlaamse Milieu Maatschappij is de gemeente Maasmechelen de grootste gebruiker van pesticiden van Vlaanderen.

Andere gemeenten gebruiken weinig of geen onkruidverdelgers meer. Burgemeester Raf Terwingen van Maasmechelen heeft daar geen verklaring voor, en heeft zo zijn vragen bij de cijfers. "Blijkbaar is het wel zo dat er een historisch gebruik bestaat om de sportclubs te ondersteunen, ook clubs die graspleinen onderhouden. En dat daardoor de gemeente pesticiden aankoopt, om die dan te verdelen onder de clubs. Terwijl in andere gemeenten de clubs dat misschien zelf aankopen. Waardoor dat dan niet in hun cijfers zit. Dat kan de enige verklaring zijn op dit ogenblik."

De gemeentediensten van Maasmechelen proberen vandaag te achterhalen waar de cijfers vandaan komen en of ze eventueel te maken hebben met pesticiden die de sportclubs krijgen voor hun grasvelden.

Meest gelezen