Stad Antwerpen wil meer vrouwen in straatnamen: dit zijn de kanshebbers

De stad Antwerpen wil meer straten naar een vrouw noemen. Er zijn heel wat straten naar een historische figuur genoemd, maar in de stad is momenteel maar 7 procent daarvan een vrouw. Er is nu een lijst van 60 vrouwen voorgesteld. Bekijk ze hieronder.

In de stad Antwerpen is één derde van alle straten naar personen vernoemd. Van die straten is maar 7 procent vernoemd naar een vrouw. Dat is beschamend weinig, vindt de stad. Daarom hebben ze beslist om in nieuwe verkavelingen of wijken de straatnamen voor de helft naar vrouwen te noemen. Er is nu een lijst van 60 vrouwen waar ze in de toekomst mogelijk een straat naar zullen vernoemen.

Yasmine en Ann Christy

"Op onze lijst staan figuren van wie je je afvraagt hoe het mogelijk is dat er nog geen straat naar vernoemd is", zegt burgemeester Bart De Wever. Hij somt er enkele op: "Ann Christy is in Antwerpen geboren, Dora Van der Groen, Yasmine, Yvonne Verbeeck, een heel bekende actrice die hier decennia lang op het toneel heeft gestaan. En ga zo maar door."

"Er zijn tientallen namen die we hebben opgezocht en die relevant zijn voor Antwerpen, die bekend zijn, en die we dus een straatnaam kunnen geven zodat man en vrouw in het straatbeeld stilaan in evenwicht kunnen komen."

Meest gelezen