Leuvense studenten 's nachts massaal naar de bib

Studenten zie je 's avonds vooral op café. Maar dezer dagen zitten de Leuvense studenten massaal in de bibliotheken van de KU Leuven. Die zijn, met de examens in zicht, tot middernacht open en er is plaats 3.500 studenten.

Normaal is het muisstil 's avonds in Leercentrum Agora aan het stadspark in Leuven. Maar tijdens de maanden december en januari gooit de KU Leuven de deuren open tot middernacht. En dat betekent een gezellige drukte van de 500 studenten die er niet alleen komen om te studeren.

Zoals chemiestudent Jens die hier met vier klasgenoten zit. "Voor groepswerken vind ik het wel handig. Het internet werkt goed en je hebt grote tafels. Op kot heb je daar geen plaats voor." "Er zijn ook veel voorzieningen", vervolgt zijn collega. "Er is een cafetaria en je kan snacks en sapjes kopen."

Pingpong

Maar vooral het late uur valt duidelijk in de smaak. "Ik heb voetbaltraining gehad tot 9 uur 's avonds. Het is dan zo fijn dat ik hier toch nog een paar uur kan komen studeren." Bovendien is er door het late uur ook tijd voor ontspanning. "Normaal moet je snel voortmaken omdat de bib al om 22 uur sluit. Nu hoef je minder op je klok te kijken en kan je gerust een uurtje pingpongen. Dat doet goed." 

Openingstijden

Leercentrum Agora en Campus Arenberg zijn tot eind januari dagelijks open van 8 uur tot middernacht. De Bibliotheek van Economie en Bedrijfswetenschappen doet vanaf de kerstvakantie mee. 

Meer informatie vind je op www.blokkeninleuven.be.
 

Meest gelezen