Topman van Volkswagen krijgt zeven jaar cel in VS voor rol in dieselgate

De Duitse VW-topman Olivier Schmidt is veroordeeld tot zeven jaar cel voor zijn rol in het emissieschandaal in de VS. Van 2012 tot begin 2015 stond Schmidt aan het hoofd van de afdeling van VW in de VS die verantwoordelijk was voor het respecteren van de emissienormen in Amerika.

De Duitse ingenieur en topman Olivier Schmidt van VW-Amerika is veroordeeld tot zeven jaar cel in de Verenigde Staten. Van 2012 tot 2015 was hij verantwoordelijk voor de afdeling van de autobouwer die de emissienormen in de VS moest respecteren.

Volkswagen maakte in die periode gebruik van sjoemelsoftware om de vervuilende dieselauto's van de autobouwer betere testresultaten te laten behalen dan in werkelijkheid.

De rechter Sean Cox in Detroit heeft Schmidt een celstraf van 7 jaar en een boete van 400.000 dollar opgelegd omdat hij hem verantwoordelijk acht voor de verspreiding van bijna 600.000 vervuilende auto's in de VS. Schidt pleitte schuldig in ruil voor een lichtere straf.  

Meest gelezen