U hebt nog enkele uren de tijd om de boekenkast van "Van Gils & gasten" in huis te halen

"Van Gils & gasten" veilt een kast met de favoriete boeken van de gasten die zijn langsgekomen. De opbrengst gaat naar De Warmste Week. Bieden kan nog enkele uren.

Houdt u van boeken en wil u De Warmste Week steunen? Dan is de veiling van "Van Gils & gasten" u op het lijf geschreven. Het programma van Lieven Van Gils op Eén heeft zijn gasten sinds de start van de jongste boekenbeurs in Antwerpen gevraagd hun favoriete boek te doneren. Dat levert inmiddels een stapel van meer dan 100 boeken op waarop u nog enkele uren kan bieden.

Onder de boeken bevinden zich enkele topstukken, zoals een stripalbum van Marc Sleen dat door de striptekenaar zelf is gesigneerd, de biografie "Born to run" van Bruce Springsteen dat Adam Granduciel van War On Drugs heeft gesigneerd en het boek "Iedereen K3" waarin Klaasje, Hanne e, Marthe hun handtekening hebben gezet. Rode Duivel Toby Alderweireld schonk dan weer een officiële voetbal van het WK voetbal 2018 die hij heeft gesigneerd.

Daarnaast steken in de kast de favoriete boeken van onder anderen Sven Nys, Wim Helsen, Tess Gerritsen, Hugo Sigal, Ruth Beeckmans, Ben Weyts, Joke Emmers, Viviane Demuynck, Delphine Boël, Marleen Merckx, Will Tura, Willy Sommers, Ish Ait Hamou, Sien Eggers, Stan Van Samang en Kim Clijsters. Van Gils heeft ook zijn eigen favoriete boek in de kast gestopt. Dat is "De weg" van Cormac McCarthy.

De opbrengst van de veiling gaat naar De Boekenkaravaan, een organisatie die lezen bij taal- en kansarme kinderen bevordert.

Meest gelezen