"Terreuraanslag verijdeld op Britse premier May"

De Britse premier Theresa May lijkt te zijn ontsnapt aan een aanslag op haar leven. Volgens verschillende Britse media wilden twee mannen een ontploffing veroorzaken bij de ambtswoning van de premier. Daarna zouden ze van de chaos hebben willen gebruikmaken om May aan te vallen met een mes. 

De Britse veiligheidsdienst MI5 zegt dat het een aanslag op de premier heeft verijdeld. De twee verdachten, twintigers uit Londen en Birmingham, zijn vorige week al opgepakt door anti-terreureenheden. Vandaag verschijnt zeker een van de twee voor de rechter in Londen op beschuldiging van terrorisme.

Negen verijdelde aanslagen

Volgens Britse media heeft het hoofd van de MI5 de Britse regering gisteren ingelicht over de verijdelde aanslag. Sinds maart zouden negen terreuraanslagen zijn voorkomen.

Bij zelfmoordaanslagen in het Verenigd Koninkrijk kwamen dit jaar meer dan dertig mensen om het leven. De dodelijkste aanslag gebeurde in Manchester bij een concert van Ariana Grande. Toen vielen er 22 doden en raakten honderden concertgangers gewond.

De Britse krantenkoppen

Meest gelezen