"Brusselse hotelsector verliest 240.000 overnachtingen door mislopen Euro 2020-wedstrijden"

Het mislopen van de wedstrijden van Euro 2020 is een stevige tegenslag voor de Brusselse hotelsector. Een simulatie van de Brussels Hotel Association (BHA) duidt op een verlies van 240.000 overnachtingen.

"Het is een enorme domper", stelt Rodolphe Van Weyenbergh, algemeen secretaris van de BHA. "We missen een enorme kans om Brussel en België op het voorplan te zetten op het vlak van imago, om nog maar te zwijgen van de enorme economische verliezen en de vele nieuwe banen die binnen de toeristische sector zouden gecreëerd zijn."

De blamage en de economische verliezen zijn groot voor Brussel, beseft ook eerste schepen Alain Courtois en voortrekker van het project. "Brussel loopt hiermee 100 à 120 miljoen euro aan inkomsten mis, onder meer op vlak van hotelovernachtingen, toerisme, transport, fanzones, enzovoort", liet hij eerder al verstaan.

De wedstrijden die in Brussel zouden worden gespeeld (een achtste finale en drie groepswedstrijden), verhuizen naar het Londense Wembleystadion. De openingswedstrijd van het toernooi vindt plaats in Rome.

Meest gelezen