"Sorry voor alles"-ploeg neemt kandidaat en kijkers beet: niet Raf maar Margot neemt deel  

Eén-programma en Emmy-winnaar "Sorry voor alles" is terug van weggeweest en is vanavond begonnen met een grote verrassing. Niet Raf, die denkt dat hij al wekenlang gevolgd wordt, is de deelnemer in de eerste aflevering. Wel de nietsvermoedende Margot, die uit het publiek wordt geplukt. "We wilden met de nieuwe afleveringen verrassend uit de hoek komen. Het publiek om de tuin leiden leek ons een riskante, maar leuke uitdaging", zegt maker Kamiel De Bruyne.

Twee weken geleden kondigde Eén de terugkeer van "Sorry voor alles" aan met een filmpje. Nog vóór die nieuwe aflevering werd de onbekende centrale gast Raf op de hoogte gebracht van zijn deelname. Presentator Adriaan Van den Hoof overhandigt hem een camera met daarbij een duidelijke boodschap. "We gaan dit jaar voor een andere aanpak", legt hij uit. "Alles wat je denkt dat door ons gemanipuleerd wordt: film dat, vertel erover, en stuur het ons toe. Tot over enkele weken in de studio, en nu al sorry voor alles." Raf blijft na die boodschap verweesd achter.

Aan het begin van de uitzending kondigt Adriaan Van den Hoof aan "dat Raf de eerste kandidaat in de geschiedenis is die weet dat hij in de show zit." Daarop volgen enkele beelden die Raf de voorbije weken heeft gemaakt. "Hier word je echt paranoïde van", zegt hij. Maar bij de eerste vraag komt het bedrog aan het licht: uit drie opties moet Raf raden wat hem echt is overkomen. Eén van de opties is dat "Sorry voor alles" hem niet heeft gevolgd. "Er komt nu geen filmpje, want we hebben je effectief niet gevolgd", zegt Adriaan Van den Hoof.

Exit Raf, enter Margot

"We hadden een bliksemafleider nodig om onze échte kandidaat in de studio te krijgen vanavond", legt Van den Hoof uit. Margot, de effectieve kandidate en "grote fan van het programma" wordt nietsvermoedend uit het publiek geplukt. Een publiek dat meteen de studio verlaat, waarna Margots vrienden en familie tevoorschijn komen. Ze is compleet verrast, en met haar ook de kijkers van het programma.  

"Een riskante onderneming, maar een uitdaging die we graag wilden aangaan met de nieuwe ploeg waarmee we het programma maken. We vonden het een leuk idee om niet enkel onze gast maar het hele publiek op dezelfde manier beet te nemen", vertelt "Sorry voor alles-bedenker Kamiel De Bruyne. "Voor ons hing er veel vanaf: als Margot ons in de loop van de opnames doorhad, dan waren we een goede kandidate kwijt. En als we na die trailer met Raf nog voor de eerste aflevering vanavond door de mand vielen, dan was alle moeite voor niets. Dus ook naar alle kijkers toe: een welgemeende sorry voor alles!"

Meest gelezen