"Star Wars Identities"-expo komt in april 2018 naar Brussel

De expo "Star Wars Identities" is vanaf 2 april 2018 te zien in Paleis 2 van Brussels Expo. Er zullen onder meer originele kostuums en rekwisieten van de personages uit de filmreeks te zien zijn. Brussel is de laatste halte van deze tentoontstelling in Europa. 

Al 40 jaar worden de verhalen over Luke en Anakin Skywalker, de Jedi-helden uit een galaxy far, far away verfilmd en ze blijven razend populair bij hun trouwe fans. Een maand geleden kondigde Walt Disney nog aan dat er een volledig nieuwe trilogie zal gemaakt worden, die zich afspeelt "in een hoek van het melkwegstelsel die de "Star Wars"-vertellingen nooit eerder hebben verkend".

Deze expo is volgens de organisatoren vernieuwend omdat "de bezoekers de kans krijgen om deel uit te maken van het Star Wars-universum". Er worden 200 oorspronkelijke kostuums, rekwisieten, modellen en illustraties getoond. De fans zien R2-D2, de Millennium Falcon van Han Solo en een levensgroot exemplaar van de Podracer van Anakin. De collectie put uit de zes "Star Wars"-films en de tv-serie "Star Wars: The Clone Wars".  

"Star Wars Identities: The exhibition" loopt van 2 april tot en met 2 september 2018. 

Meest gelezen