8 maanden cel voor man die negen fietsers aanreed in Lommel

De politierechter in Beringen heeft de man die in april vorig jaar inreed op een groep van negen fietsers, veroordeeld tot acht maanden cel. Hij moet ook een geldboete betalen van 13.200 euro. Drie van de fietsers raakten zwaargewond bij het ongeval, en één van hen verkeerde even in levensgevaar. 

De bestuurder van de wagen was onder invloed van drugs, toen hij de negen fietsvrienden aanreed op 5 april 2016. Drie van de negen fietsers raakten zwaargewond, vier anderen liepen lichte verwondingen op. Eén van de zwaargewonden verkeerde een tijd in levensgevaar.

De man van 31 liep in het verleden al veroordelingen op voor vluchtmisdrijf en het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. Hij krijgt nu acht maanden cel, negen maanden rijverbod en moet een geldboete betalen van 13.200 euro. De rechter vond straffen met uitstel geen optie meer, omdat de man zich in het verleden ook nooit aan probatievoorwaarden heeft gehouden.

De advocaten en de betrokkenen woonden de zitting vanmorgen niet zelf bij. Zij zullen later waarschijnlijk het vonnis komen inkijken. Ze kunnen nog in beroep gaan.

Meest gelezen