Videospeler inladen...

Alexander De Croo: "Sommige dossiers beheren we beter op nationaal niveau"

Als we er als land niet in slagen om dit EK Voetbal georganiseerd te krijgen, dan is er iets grondig mis, zegt vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) in "De wereld vandaag" op Radio 1. De vicepremier vindt dat een dossier als Eurostadion op nationaal niveau moet worden aangepakt.

"Ik heb al veel overlegcomités meegemaakt, veel overleg is daar vaak niet", zegt De Croo op Radio 1. "Ik stel vast dat we blijkbaar nog liever internationaal afgaan dan elkaar iets te gunnen", reageerde de vicepremier nog.

"Dit is geen Brussels of Vlaams dossier, maar een dossier dat minstens nationaal is en eigenlijk zelfs Europees van omvang." Als we er als land niet meer in slagen om een zaak als deze geregeld te krijgen, is er iets grondig mis, vindt de vicepremier. "Als blijkt dat we rond het Eurostadion of rond Brussels Airport of rond de stralingsnormen in Brussel van het ene probleem in het andere tuimelen, moeten we erover nadenken of we dat niet eerder op nationaal niveau moeten beheren."     

Open VLD zit ook in de Brusselse regering en levert daar met Guy Vanhengel de minister van Financiën. "Ik heb soms een verschillende mening dan Guy Vanhengel", zei De Croo daarover. "Maar op een bepaald moment moet men kunnen beslissen in een dossier dat de belangen van een gewest te boven gaat. De laatste tijd blijkt dat moeilijker en moeilijker te worden."     

"De hoofdstad van Europa heeft gewoon recht op deze infrastructuur", besluit de Open VLD'er. "Of die nu op het grondgebied van Brussel ligt of daarbuiten. Dit moeten we als land kunnen overstijgen."

Meest gelezen