Videospeler inladen...

Maak kennis met Angèle: toptalent uit Linkebeek en dé belofte voor 2018

Voor wie het nog niet wist: de Belgische zangeres Angèle is de grote belofte voor 2018. De jonge vrouw uit Linkebeek staat aan het begin van een veelbelovende carrière die ze vooral aan sociale media heeft te danken. 

Het begon 2 jaar geleden met 150 vind-ik-leuks op Instagram.
Dochter van zanger Marka en actrice Laurence Bibot werd zus van opkomende hiphopheld Roméo Elvis. Nu staat ze op eigen benen: Angèle, zonder meer. En heeft ze meer dan 100.000 volgers op Instagram, een aantal dat met de dag groeit.

(lees verder onder link) 

Daar, op Instagram,  ligt de basis van haar succes. Geen debuutplaat met een daar aan gekoppelde strategie van een management, maar korte, slimme en charmante covers van bekende artiesten, een zachte, jazzy stem, een ontwapenende uitstraling en een zonnige ziel. Goed voor uitverkochte zalen, zoals afgelopen zaterdag nog tijdens Bruxelles Ma Belle.  

(lees verder onder video)

Videospeler inladen...

Naast haar bijna naïeve uitstraling toont Angèle een grote maturiteit tijdens serieuzere interviews en optredens. Het is niet verwonderlijk dat het Franse muziekblad Les Inrocks haar bombardeerde tot "de grote hoop voor 2018". 

(lees verder onder video)

Videospeler inladen...

Vergelijkingen met supersterren als Rihanna en Lily Allen zijn al gemaakt. De mix van invloeden, van de softpop van Hélène Ségara via jazz à la Norah Jones tot de nieuwste hiphop van zowel haar broer Romeo Elvis als van Damso, momenteel de bekendste rapper uit het Belgische: het maakt haar, behalve toegankelijk voor een breed publiek,  juist uniek.  Haar eerste officiële muziekclip werd alvast meer dan 2 miljoen keer bekeken, net als een duet met haar broer.

(lees verder onder video)

Videospeler inladen...

Angèle verzorgde afgelopen jaar het voorprogramma van Ibeyi en rapper Damso maar het is een kwestie van tijd voor de 21-jarige zangeres-pianiste een headliner wordt voor de grotere zalen en festivals. En met haar talenkennis en muzikale opvoeding (ze volgde een tijd lessen op de Jazzstudio in Antwerpen) ligt ook een internationale doorbraak in de lijn der verwachtingen.

Meest gelezen