Bart Somers in "De slimste mens": "Mijn kinderen hebben totaal geen vertrouwen in mij"

Burgemeester van Mechelen Bart Somers (Open VLD) is aangetreden in de laatste aflevering voor de finaleweken van "De slimste mens ter wereld" op Vier. Hij nam het op tegen Joke Emmers en Sammy Mahdi.

"De slimste mens ter wereld" was vanavond een onderonsje tussen 1 actrice en 2 politici: Joke Emmers, burgemeester van Mechelen Bart Somers (Open VLD) en voorzitter van Jong CD&V Sammy Mahdi.

Die laatste kroonde zich met 350 seconden tot "Slimste mens". Emmers deed nog een serieuze inhaalbeweging tijdens de filmpjesronde, maar kon niet op de naam van Els Clottemans van de beruchte parachutemoord komen en eindigde zo tweede met 298 seconden.

Somers sprokkelde puik 256 seconden bijeen, hoewel hij zichzelf vooraf weinig kans op slagen gaf. "Ik ben geen quizzer", zei hij. "Ik heb te veel blinde vlekken, aan mij heb je een makkelijke prooi". Hoewel zijn kinderen in het publiek zaten, twijfelde hij niet aan hun oordeel. "Ze hebben totaal geen vertrouwen in mij. Ze weten dat ik ga verliezen."

En zo geschiedde want in de finale moest Somers de duimen leggen voor Emmers. Zij wist op hilarische wijze 5 juiste trefwoorden te geven bij Amy Winehouse en diende daarna de doodsteek toe met een vraag over de grootste bedrijven van de wereld.

De aflevering van vanavond was de laatste voor de finaleweken die komende maandag starten. Daarin nemen Mahdi en Emmers het op tegen Linde Merckpoel van Studio Brussel die als eerste terugkeert.

Meest gelezen