imago/Christian Ohde

Bitcoin gaat door grens van 14.000 dollar

De bitcoin lijkt niet te stoppen. Afgelopen nacht ging de koers van de virtuele munt in een rotvaart over de 13.000 en zelfs 14.000 dollar. Op een maand tijd werd de bitcoin zo al meer dan 40 procent duurder.

De koers staat nu op 14.399,99 dollar, een nieuw  record.  De koersstijging trekt ook criminelen aan. Donderdag raakte bekend dat  NiceHash, een marktplaats waar de bitcoin wordt verhandeld, werd overvallen door hackers.  Het bedrijf is aan het uitzoeken hoeveel bitcoincodes de criminelen precies hebben buitgemaakt. De website werd voor 24 uur stilgelegd. Mogelijk zou er bij de diefstal een digitale portemonnee met meer dan 60 miljoen dollar zijn gehackt.

ASX Ltd., het belangrijkste platform voor aandelen en derivaten in Australië, gaat voortaan ook  de blockchain-technologie gebruiken om transacties met bitcoin te verwerken. Dat zou de munt een extra boost kunnen geven, menen analisten. Hetzelfde met een test door het Lightning Network, waardoor er makkelijker met de virtuele munt betaald zal kunnen worden.  

Meest gelezen