Videospeler inladen...

Californische bosbranden bedreigen nu ook luxueuze wijk Bel Air in Los Angeles

De bosbranden in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië hebben de miljoenenstad Los Angeles bereikt. In de omgeving zijn al honderden huizen in de as gelegd. Zo'n 200.000 mensen moeten geëvacueerd worden. Er zijn nog geen meldingen van dodelijke slachtoffers, slechts enkele mensen raakten gewond.

Duizenden brandweerlieden vechten tegen een zee van vuur, die door een sterke, kurkdroge woestijnwind aangewakkerd wordt. Er woeden verschillende branden in de omgeving van Los Angeles.

Ook de miljoenenvilla's van de "rich and famous", verscholen in de heuvel­toppen van de exclusieve wijk Bel Air, ontsnappen niet aan de vlammen. Zo heeft het vuur een vastgoed en een wijngaard van mediatycoon Rupert Murdoch bereikt. Een van de opslagplaatsen waar wijnen lagen te rijpen is vernield, maar het (onbewoonde) huis is gespaard gebleven dankzij de tussenkomst van de brandweer.

De brandweer kon het vuur ook stoppen bij het wereldberoemde Getty-museum. Bij de geëvacueerden zijn een aantal film- en popsterren, onder wie Lionel Richie. Richie liet gisteren via Twitter weten dat zijn concert in Las Vegas niet doorgaat, omdat hij zijn familie wil helpen bij de evacuatie.

Meest gelezen