Bpost op zoek naar 1.000 extra pakjesbezorgers

Bpost wil 1.000 extra personeelsleden aanwerven om tijdens de kerst- en eindejaarsperiode pakjes te bezorgen. De feestdagen zijn voor Bpost elk jaar een druk moment. Maar omdat steeds meer mensen hun aankopen online doen, neemt elk jaar ook het aantal pakjes toe.

"Tijdens de kerst- en eindejaarsperiode zal het aantal pakjes, dat bezorgd moet worden, waarschijnlijk verdubbelen", zegt Barbara Van Speybroeck van Bpost. "Dat heeft alles te maken met het aantal aankopen online. Dat stijgt elk jaar en tijdens de feestdagen is die stijging nog opvallender."

"Concreet betekent dit dat er elke dag gemiddeld 350.000 pakjes verwerkt zullen moeten worden. Maar ook het aantal brieven zal met 30 procent stijgen, tot zo'n 11 miljoen. Dat heeft natuurlijk een grote impact op ons netwerk."

Daarom gaat Bpost nu op zoek naar extra pakjesbezorgers. "Dat zullen tijdelijke werkkrachten zijn", bevestigt Van Speybroeck, "die enkel tijdens de kerst- en eindejaarsperiode ingeschakeld zullen worden."

Meest gelezen