Camera's aan stations van Eppegem en Weerde

Aan de stations van Eppegem en Weerde worden bewakingscamera's geplaatst. De plaag van fietsdiefstallen aan beide stations blijft immers duren. "Camera's zijn ons ultieme wapen", zegt burgemeester Bart Coopman.

De stations van Eppegem en Weerde zijn niet alleen populair bij de reizigers. Ook fietsdieven zien er geregeld actief. Sommige pendelaars zijn zelfs al meer dan één keer bestolen. De politie probeerde de plaag in te dijken met extra patrouilles. Maar die hadden niet het gewenste resultaat. Tijd voor wat anders dus. De gemeente gaat nu bewakingscamera's plaatsen.

Eigen budget

 

"We gaan die camera's op eigen budget kopen", legt burgemeester Bart Coopman uit. "De beelden worden geanalyseerd door de veiligheidsdienst van de NMBS. Maar onze lokale politie kan ze altijd opvragen voor onderzoek. We hopen dat we gestolen fietsen én daders zo sneller kunnen terugvinden." De camera's aan de stations van Eppegem  en Weerde moeten tegen de zomer van 2018 werken. (foto: www.dezemstenaar.com)

Meest gelezen